Το φθηνό, χωρίς αξιώσεις video αποτελεί τελικά σπατάλη ενώ το ποιοτικό, επαγγελματικό video φτιαμένο με υψηλά στάνταρ θα σας κάνει υπερήφανους.

  Η τεχνολογία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, το ίδιο έχουν εξελιχθεί και οι εικονολήπτες στα μέσα και τις τεχνικές τους, εφαρμόζοντας και αυτοί με τη σειρά τους νέα, μοντέρνα αισθητική και θεματική. Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε την πραγματικότητα γύρω από ορισμένους διαδεδομένους μύθους που προκαλούν σύγχυση:

Wedding_Video

Γιατί να μην αναθέσω το video σε κάποιον φίλο που έχει HD videocamera και ανεβάζει βιντεάκια στο Υοutube; Για τον ίδιο λόγο που προτιμάμε επαγγελματία φωτογράφο αντί για τις snapshot των φίλων και γνωστών. Διότι απορρίπτουμε την προχειρότητα, τα γνωστά «κουνημένα» βίντεο με τον μπερδεμένο ήχο και το ανύπαρκτο μοντάζ. Διότι θέλουμε professional ποιότητα και δημιουργικότητα. Με κρυστάλλινο ήχο, τίτλους, σοβαρό μοντάζ, πολύ καλή ανάλυση ίσως και Blu-ray.

Να δώσω το video στον φθηνότερο επαγγελματία «μειοδότη». Χωρίς ν’ αποκλείεται ότι ακόμη και μια χαμηλού κόστους προσφορά μπορεί να είναι αξιοπρεπής, ας θυμηθούμε ότι κάθε video studio έχει κάποια στοιχεία κόστους. Α. Ακριβό εξοπλισμό αποτελούμενο από βιντεοκάμερες, μικρόφωνα, φωτιστικά, μονταζιέρες, software, βανάκι μεταφοράς κλπ. Β. Προσωπικό που διαφοροποιείται σε αριθμό (από ένα εικονολήπτη και το βοηθό του ως περισσότερους, ανάλογα αν τραβάμε με μονοκάμερο, δικάμερο κλπ.) και στοιχίζει σε εργατώρες. Αρκετές φορές ο εικονολήπτης δουλεύει περισσότερο από τη μέρα του γάμου κάνοντας πλάνα από το ζευγάρι σε ατομικές στιγμές, στο «κρεβάτι», το γλέντι του γαμπρού κλπ. Γ. Εργατώρες για μοντάζ και δημιουργία οπτικού δίσκου, HD κλπ.

Τελικά αξίζει τον κόπο ή μήπως θα το δούμε μια φορά από περιέργεια και τέλος
Είναι το ερώτημα που βασανίζει γαμπρούς και νύφες, οι οποίοι – φυσιολογικά – θέλουν τα χρήματά τους να πιάσουν τόπο. Η απάντηση έρχεται αρκετά μετά το γάμο, όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, όταν το ζευγάρι επανέλθει στην κανονική του ζωή. Τότε με ησυχία θα ξαναζήσει μέσα από το «καλό» video τη μαγική μέρα με ζωντανό χρώμα και διαυγή ήχο, με σκηνοθετική άποψη και δομή. Ακόμη καλύτερα, θα το δουν συγγενείς από μακρινές χώρες που δεν κατάφεραν να έλθουν στο γάμο, τα παιδιά όταν μεγαλώσουν και καταλαβαίνουν, πολύ πιθανόν και τα εγγόνια.