Η πρόσκληση του γάμου σας είναι η ανακοίνωση του χαρμόσυνου γεγονότος σε φίλους και συγγενείς και παράλληλα ένας προάγγελος του τύπου του γάμου που έχετε επιλέξει.  Με άλλα λόγια, δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τόπο και το χρόνο του μυστηρίου και ταυτόχρονα προϊδεάζει για το στυλ του γάμου που έχετε επιλέξει. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να διαλέξετε εύστοχα τα προσκλητήριά σας ώστε να καταφέρετε να «περάσετε» στους καλεσμένους σας το σωστό «μήνυμα». Η αγορά διαθέτει μια πραγματικά τεράστια ποικιλία από προτάσεις που μπορούν να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Αν πάλι έχετε αποφασίσει ότι η πιο όμορφη μέρα της ζωή σας θα πρέπει  να διακρίνεται από πρωτοτυπία ακόμα και στην παραμικρή της λεπτομέρεια, μη διστάσετε να αφήσετε τη φαντασία σας να καλπάσει και παραγγείλετε αυτό που έχετε φανταστεί. Σε κάθε περίπτωση, το κυνήγι του ιδανικού προσκλητηρίου θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον έξι μήνες πριν από το γάμο σας, ενώ θα πρέπει να φροντίσετε ώστε οι καλεσμένοι σας να έχουν στα χέρια τους το προσκλητήριο τουλάχιστο 20 ημέρες πριν από το μυστήριο ώστε να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν.

 

 

 

Invitation

Ο τύπος του χαρτιού
Η ποιότητα του χαρτιού, το υλικό δηλαδή από το οποίο έχει κατασκευαστεί, είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα κληθείτε να αποφασίσετε.
Οι διαφορές στην ποιότητα είναι προφανείς: Για παράδειγμα, το χαρτί που φτιάχτηκε από ίνες βαμβακιού ή λιναριού είναι σαφώς πιο απαλό στην αφή από αυτό που κατασκευάστηκε από ίνες ξύλου. Για εσάς που θέλετε το προσκλητήριό σας να αποπνέει την αίσθηση της πολυτέλειας υπάρχει μια ιδιαίτερη επιλογή: ο πάπυρος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό και η όψη του προσκλητηρίου είναι αριστοκρατική. Ωστόσο, στην περίπτωση που επιλέξετε τον πάπυρο ως υλικό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως η τιμή αγοράς θα είναι κάπως υψηλότερη. Άλλες επιλογές υλικού είναι το ριζόχαρτο και η ακουαρέλα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι το χαρτί, αν και κυριαρχεί χρόνια τώρα στο ρόλο του προσκλητηρίου, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναγγείλετε την ημέρα και τον τόπο που θα ενώσετε τις ζωές σας!

Το σχήμα
Οι προτάσεις για το σχήμα που θα έχει η πρόσκληση του γάμου σας είναι πραγματικά αμέτρητες. Από το κλασσικό μακρόστενο προσκλητήριο που ανήγγειλε τους γάμους γενιών και γενιών μέχρι τα προσκλητήρια που ακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις τις τεχνολογίας!
Αν τελικά επιμείνετε στο χαρτί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας ακόμα αρκετά διαδεδομένος τύπος πρόσκλησης είναι και η πτυσσόμενη κάρτα που διπλώνεται στα τρία και λειτουργεί ταυτόχρονα ως προσκλητήριο και ως φάκελος. Η επιλογή αυτή είναι πρωτότυπη αλλά και αρκετά οικονομική.
Μια ακόμα ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα προσκλητήριο-βιβλιαράκι που μπορεί  να αφηγείται με σκιτσάκια την ιστορία του έρωτά σας.
Όσοι θέλουν οπωσδήποτε να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα θα πρέπει να επιστρατεύουν τη φαντασία τους και να μην διστάσουν να ζητήσουν ιδέες από φίλους και γνωστούς. Αν είστε λάτρεις της τεχνολογίας θα μπορούσατε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα προσκλητήριο σε ηλεκτρονική μορφή που θα το μοιράσετε σε dvd. Αν πάλι έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας σε ένα ελληνικό νησί θα μπορούσατε να μοιράσετε (πιθανά σε επιλεγμένες περιπτώσεις φίλων και συγγενών) ένα μπουκάλι κρασί έχοντας τοποθετήσει στην ετικέτα τα στοιχεία του προσκλητηρίου.

Το χρώμα
Στην περίπτωση του χάρτινου προσκλητηρίου, ένας ακόμα παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική εμφάνιση είναι το χρώμα. Συνήθως τα χρώματα που επιλέγονται είναι απαλά προκειμένου να αποπνέουν ρομαντισμό. Έτσι, εκτός από το κλασσικό λευκό, τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το εκρού, το ροζ, το σομόν και το ιβουάρ. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που επιλέγουν πιο έντονα χρώματα, ακόμα και μεταλλικά, προκειμένου να προσδώσουν ένα διαφορετικό τόνο στην πρόσκλησή τους. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα προσκλητήριο με διχρωμία ή τριχρωμία.

H γραμματοσειρά
Αν ο γάμος σας έχει έναν πιο κλασσικό χαρακτήρα, σίγουρα η γραμματοσειρά που ταιριάζει στο προσκλητήριο σας είναι η καλλιγραφική με πλάγιους χαρακτήρες. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε το κλασσικό στυλ, μια μεγάλη σειρά από γραμματοσειρές θα σας καλύψουν και θα προσδώσουν στο προσκλητήριό σας το στυλ που επιθυμείτε.