Μικροί κανόνες για όμορφο δέρμα

 

Οι δουλειές του σπιτιού αλλά και η εργασία καταπονούν τα χέρια μας και το δέρμα μας σταδιακά αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της φθοράς και του χρόνου.  Η συχνή επαφή με το νερό εξάλλου ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ η έκθεση στον ήλιο και το κρύο λειτουργούν επίσης βλαπτικά στη γενικότερη εικόνα των άκρων μας. Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να προσέχουμε τα χέρια μας και να εφαρμόζουμε καθημερινά ορισμένους κανόνες που συμβάλουν στην προστασία και στη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Hand_cream

 

  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών. Την απλώνουμε στο δέρμα μας κάθε φορά που αισθανόμαστε την ανάγκη για ενυδάτωση ή προστασία.

  • Έχουμε πάντα μια κρέμα νυκτός για τα χέρια στο κομοδίνο, την οποία εφαρμόζουμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε. Η κρέμα αυτή επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή φθορά που έχουν υποστεί τα άκρα μας. Η απορρόφηση γίνεται πιο αποτελεσματικά αν, αφού απλώσουμε την κρέμα, φορέσουμε γάντια (βαμβακερά ή μιας χρήσεως), που θα μείνουν στα χέρια μας σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

  • Όταν πλένουμε τα χέρια μας, το νερό δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ καυτό, γιατί και στις δυο περιπτώσεις η επιδερμίδα αφυδατώνεται.

  • Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας τα αλείφουμε με θρεπτικό λάδι. Μάλιστα εφαρμόζουμε το λάδι ενώ τα χέρια είναι ακόμα υγρά γιατί τότε η επιδερμίδα τρέφεται καλύτερα.

  • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τα οικιακά απορρυπαντικά με γυμνά χέρια. Αντιθέτως, κάθε φορά που πλένουμε ή καθαρίζουμε πρέπει να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε πλαστικά γάντια. Οι φθορές που επιφέρουν στα άκρα μας είναι σοβαρές, παρότι δεν φαίνονται και επιπλέον λειτουργούν αθροιστικά.

  • Όταν ο καιρός είναι κρύος φοράμε πάντα γάντια και το καλοκαίρι, όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, φοράμε πάντα αντηλιακό.

  • Η επιδερμίδα των χεριών χρειάζεται και αυτή απολέπιση. Έτσι, χρησιμοποιούμε ένα προϊόν απολέπισης μια φορά την εβδομάδα.