Εκτύπωση

Χαμογελάστε με αυτοπεποίθηση

 

Το κατάλευκο χαμόγελο είναι ένα από τα πλέον ακαταμάχητα στοιχεία της εμφάνισής μας.  Μια σειρά από υγιή και λευκά δόντια μαγνητίζει το βλέμμα και μας προσδίδει αφοπλιστική γοητεία. Δυστυχώς, το πέρασμα του χρόνου και οι κακές συνήθειες, όπως ο καφές και το τσιγάρο, αλλοιώνουν το χρώμα των δοντιών μας που χάνουν τη λευκότητά τους. Ευτυχώς, η σύγχρονη οδοντιατρική έχει αναπτύξει ασφαλείς μεθόδους που επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μας και μάλιστα πιο λευκό και πιο όμορφο από ποτέ. Η ημέρα του γάμου σας είναι ίσως η μέρα που θα χαμογελάσετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα χαμόγελα θα καταγραφούν για πάντα μέσω του φωτογραφικού φακού. Αν λοιπόν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πάντες και για πάντα με το κατάλευκο χαμόγελό σας, τότε η λεύκανση μπορεί να είναι η λύση...

 

 

 


Οι τεχνικές της λεύκανσης
Οι τεχνικές λεύκανσης είναι τρεις και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιβλέπονται από οδοντίατρο. Ειδικότερα, η πρώτη τεχνική είναι η λεύκανση που γίνεται στο οδοντιατρείο, η δεύτερη είναι η λεύκανση που γίνεται στο σπίτι και η τρίτη είναι ένας συνδυασμός των δύο αυτών τεχνικών.

 

Teeth

 

Λεύκανση στο οδοντιατρείο
Στην περίπτωση αυτή, η λεύκανση γίνεται αποκλειστικά στο οδοντιατρείο από το γιατρό σας και ενδείκνυται για την περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Καθώς το υλικό που χρησιμεύει για τη λεύκανση απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με τα ούλα σας, ο γιατρός θα τα απομονώσει και θα απλώσει το λευκαντικό ζελέ πάνω στα δόντια σας. Μετά από 15 – 30 λεπτά θα το αφαιρέσει προσεκτικά. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και απαιτούνται μία με δύο επισκέψεις στο ιατρείο.     

 


Λεύκανση στο σπίτι

Η τεχνική αυτή γίνεται κατ’ οίκον από εσάς τους ίδιους με ειδικά μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) τα οποία θα έχει κατασκευάσει ειδικά για εσάς ο οδοντίατρός σας. Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού θα τοποθετείτε το ειδικό λευκαντικό ζελέ στα μασελάκια και θα τα φοράτε για αρκετές ώρες. Στην τεχνική αυτή χρειάζεται προσοχή ώστε το λευκαντικό υλικό να μην έρθει σε επαφή με τα ούλα σας. Η διαδικασία διαρκεί 5 – 7 ημέρες και, όταν ολοκληρωθεί, θα πρέπει να γίνει έλεγχος του αποτελέσματος από τον οδοντίατρό σας.

 

 

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε:

  • Οι γιατροί βεβαιώνουν ότι η λεύκανση που γίνεται από οδοντίατρο είναι απόλυτα ασφαλής και δεν αφαιρεί οδοντική μάζα.

  • Αν επιλέξετε την μέθοδο της λεύκανσης στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ειδικά μασελάκια θα εμποδίζουν κάπως την ομιλία σας στη διάρκεια που θα τα φοράτε.

  • Οι λευκαντικοί παράγοντες δεν επηρεάζουν καθόλου το χρώμα στα ξένα σώματα που υπάρχουν στο στόμα. Αν λοιπόν έχετε σφραγίσματα, θήκες, γέφυρες κλπ, και επιθυμείτε να έρθουν όλα στο ίδιο χρώμα θα πρέπει να τα αλλάξετε.

  • Το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει από στόμα σε στόμα καθώς η πάστα του δοντιού παίζει καθοριστικό ρόλο.

  • Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που υπόσχονται λεύκανση χωρίς πρώτα να έχουμε ζητήσει τη συμβουλή τους.

  • Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο. Το πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά της εξαρτάται από το κάθε άτομο και από τις «κακές» συνήθειές του (κάπνισμα κλπ.). Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα της λεύκανσης διατηρείται έως και δύο χρόνια. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πάντως, όταν χρειαστεί, να επαναλάβετε τη διαδικασία σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

  • Δεν αντιμετωπίζονται όλες οι δυσχρωμίες με τη μέθοδο της λεύκανσης. Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα εκτιμήσει το πρόβλημα και θα σας πει κατά πόσο διορθώνεται ή όχι.

  • Η λεύκανση δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε παιδιά καθώς το σμάλτο τους είναι πολύ ευαίσθητο.

  • Η λεύκανση με όποια μέθοδο και αν γίνει είναι τελείωσης ανώδυνη. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά της είναι πιθανό να παρουσιαστούν ορισμένα μικροπροβλήματα όπως μια ευαισθησία στο κρύο και το ζεστό η οποία όμως δεν είναι μόνιμη ή ένας ερεθισμός των ούλων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνετε τον οδοντίατρό σας.