Η αυτοκρατορία των αισθήσεων

Κάποιος έχει πει ότι το κόκκινο κραγιόν είναι για τη γυναικεία τσάντα ότι είναι το μαύρο φόρεμα για την γκαρνταρόμπα μας. Απλά must! Αγαπάμε λοιπόν το κόκκινο κραγιόν για αμέτρητους λόγους και κυρίως γιατί είναι το μαγικό ραβδάκι που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μεταφορτώσει μια συνηθισμένη γυναίκα σε θεά! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το κόκκινο κραγιόν ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα! Ωστόσο, και ακριβώς επειδή τα αποτελέσματά του είναι...εκρηκτικά, πρέπει να το διαλέγουμε και να χρησιμοποιούμε με μεγάλη προσοχή. Αυτά είναι 10 tips που θα σας βοηθήσουν να το φορέσετε σωστά:

 

kokkino_kragion

  1.   Η απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να «πηγαίνει» με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Έτσι λοιπόν, τα πολύ κόκκινα κραγιόν ταιριάζουν απόλυτα με τα ανοιχτά δέρματα, ενώ στα πιο σκούρα δέρματα ταιριάζουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις.

  2. Αν έχετε λεπτά χείλη καλό θα ήταν να αποφύγετε τις σκούρες κόκκινες αποχρώσεις.

  3. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν πράγματι σας ταιριάζει μια απόχρωση είναι να δοκιμάστε το κραγιόν πάνω στα χείλη σας. Βέβαια, για ευνόητους λόγους κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει κι έτσι οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν ένα νέο προϊόν τραβώντας μια γραμμή χρώματος στην ανάποδη της παλάμης τους ή στο εσωτερικό του καρπού. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το χρώμα του κραγιόν είναι διαφορετικό όταν εφαρμόζεται πάνω στα χείλη. Για να έχετε μια πιο πιστή εικόνα του χρώματος του κραγιόν δοκιμάστε το στις άκρες των δαχτύλων σας. Η απόχρωση της επιδερμίδας σε αυτό το σημείο προσομοιάζει με αυτή που έχουν τα χείλη.

  4. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε στο ποια απόχρωση σας ταιριάζει τελικά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξτε αυτή που σας τράβηξε πρώτη την προσοχή. Αρκετοί makeup artists υποστηρίζουν ότι τα χρώματα που μας έλκουν πρώτα είναι και αυτά που μας ταιριάζουν περισσότερο.

  5. Μια ακόμα απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι αν το νέο κόκκινο κραγιόν σας θα είναι glossy ή ματ. Τα glossy κραγιόν δημιουργούν ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, αλλά, από την άλλη, τα ματ κραγιόν δεν φθείρονται τόσο εύκολα.

  6. Όταν επιλέγετε να φορέσετε ένα κόκκινο κραγιόν θα πρέπει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας να είναι σχετικά διακριτικό. Φροντίστε να είστε συγκρατημένες στο βάψιμο των ματιών αλλά και στην εφαρμογή του ρουζ. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αποφύγετε το eyeliner και να χρησιμοποιήσετε μόνο μάσκαρα.

  7. Κατά την εφαρμογή, χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών ­–ιδιαίτερα αν έχετε λεπτά χείλη–, γιατί θα σας βοηθήσει να τα «γεμίσετε».

  8. Να είστε απολύτως ακριβής όταν βάφετε τα χείλη σας, γιατί το κόκκινο κραγιόν δεν συγχωρεί λάθη.

  9. Αν διστάζετε ή αν ντρέπεστε να φορέσετε ένα κατακόκκινο κραγιόν, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα πιο διακριτικό κόκκινο, ώστε να μεταβείτε σιγά-σιγά σε εκείνο το κόκκινο, που πάντα θέλατε, αλλά δεν τολμάτε να φορέσετε.

  10. Αν δεν έχετε συνηθίσει να φοράτε πολύ έντονα κραγιόν δώστε στον εαυτό σας το χρόνο για να συνηθίσει τη νέα του εμφάνιση. Κοιταχτείτε αρκετά στον καθρέφτη ώστε να προσαρμοστείτε στη νέα σας εικόνα και να μπορέσετε να την υποστηρίξετε.