Σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της γαμήλιας δεξίωσή σας θα κριθεί από το πόσο έξυπνα σχεδιάσατε το πλάνο των τραπεζιών των καλεσμένων σας.  Είναι σίγουρο ότι δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους γι’ αυτό και ο βαθμός οικειότητας, η ηλικία αλλά και τα ενδιαφέροντα είναι παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογίσετε όταν σχεδιάζετε ποιος θα καθίσει δίπλα σε ποιον. Είναι πολύ σημαντικό εξάλλου, οι συγγενείς και οι φίλοι σας, μπαίνοντας στο χώρο, να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου και να βρουν πολύ γρήγορα τη θέση τους. Αυτές είναι κάποιες γενικές οδηγίες που μπορείτε να λάβετε υπόψη για να δημιουργήσετε το ιδανικό πλάνο καλεσμένων:

 

Deksiosi_B
  • Σχεδιάστε το πλάνο των τραπεζιών σε ένα μεγάλο χαρτί σχηματίζοντας κύκλους που θα αντιπροσωπεύουν τα τραπέζια της δεξίωσης. Έχοντας πρώτα πληροφορηθεί από τους υπεύθυνους του χώρου πόσα άτομα χωράει το κάθε τραπέζι, τοποθετήστε τον αντίστοιχο αριθμό καλεσμένων μέσα σε κάθε κύκλο.

  • Να έχετε κατά νου ότι ένας από τους στόχους της δεξίωσης είναι να βοηθήσει τους συγγενείς και τους φίλους της μίας και της άλλης πλευράς να γνωριστούν μεταξύ τους.

  • Φροντίστε σε κάθε τραπέζι να καθίσουν άνθρωποι που γνωρίζονται αλλά και άνθρωποι που πιθανολογείται ότι θα ήθελαν να γνωριστούν. Είναι κοινό μυστικό ότι οι γάμοι αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δημιουργηθούν νέα ζευγάρια. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην τοποθετήσετε στο ίδιο τραπέζι ανθρώπους που γνωρίζετε ότι δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.

  • Καλό θα ήταν τους χορευταράδες καλεσμένους να τους τοποθετήσετε σχετικά κοντά στην πίστα ώστε να διευκολύνετε την πρόσβασή τους. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί θα δώσουν το έναυσμα για χορό και θα διατηρήσουν το κέφι αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

  • Παραδοσιακά, στο νυφικό τραπέζι παρακάθονται οι νεόνυμφοι, οι κουμπάροι, οι γονείς, τα αδέρφια και οι παππούδες του ζευγαριού, ενώ τα παρανυφάκια κάθονται στο τραπέζι των γονιών τους. Αν ο συνολικός αριθμός των μελών των δύο οικογενειών είναι υπερβολικά μεγάλος ή αν οι γονείς του γαμπρού ή της νύφης έχουν χωρίσει και ξαναπαντρευτεί ή τέλος πάντων για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύεστε να διατηρήσετε το παραδοσιακό πλάνο του νυφικού τραπεζιού, μην φοβηθείτε να αυτοσχεδιάσετε.

  • Το πλάνο της δεξίωσης θα πρέπει να παραδοθεί έγκαιρα στους υπεύθυνους τους χώρου, ενώ την ημέρα της δεξίωσης θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ειδικό αναλόγιο στην είσοδο της αίθουσας.