Η δεξίωση με την οποία θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ημέρα του γάμου σας, είναι ένα ακόμα θέμα που απαιτεί σημαντική προεργασία εκ μέρους σας. Φυσικά το πρώτο πράγμα, και ίσως το πιο σημαντικό, για το οποίο θα κληθείτε να αποφασίσετε είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη δεξίωσή σας. Και καθώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές, όπως άλλωστε και τα ζευγάρια που την ίδια περίοδο θα έχουν βγει στο κυνήγι του κατάλληλου χώρου, καλά θα κάνετε να φροντίσετε να κλείσετε το χώρο που επιλέξατε, γιατί όχι, ακόμα και ένα χρόνο πριν την ημέρα του γάμου σας –κι ας μην ακουστεί κάτι τέτοιο υπερβολικό. Κατά την επιτόπια επίσκεψή σας στους υποψήφιους χώρους και κατά τις συζητήσεις που θα κάνετε με τους εκεί υπεύθυνους, θα πρέπει να επιστρατεύσετε όλη σας την προσοχή και την παρατηρητικότητα προκειμένου να αποφύγετε τους «κινδύνους» που μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα χώρο που μοιάζει ιδανικός.  

 

 

Deksiosi_A

 

Να λοιπόν πως πρέπει να διαμορφώσετε τη στρατηγική σας για να διαλέξετε το χώρο που πραγματικά σας ταιριάζει και θα σας προσφέρει αυτό που πραγματικά θέλετε για εσάς και τους καλεσμένους σας:

 • Αποφασίστε από κοινού με τον/τη σύντροφό σας για το είδος του χώρου και την ατμόσφαιρα που θέλετε να αποπνέει. Ένα ακόμα θέμα που πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί μεταξύ σας είναι τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο το οποίο θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιλογή σας. Η τρίτη απόφαση που πρέπει να λάβετε από κοινού είναι ο αριθμός των προσκεκλημένων σας που επίσης συνδέεται με το τελικό κόστος.

 • Διαλέξτε ένα χώρο που δεν θα απέχει δραματικά από το σημείο της γαμήλιας τελετής. Κανείς δεν θέλει να κάνει ένα μικρό ταξίδι οδηγώντας, ούτε άλλωστε είναι καλό να απέχει πολύ χρονικά το τέλος του μυστηρίου από την έναρξη της δεξίωσης.

 • Επιλέξτε ένα χώρο που θα ταιριάζει με την εποχή του γάμου σας και όχι αυτό που έχετε ονειρευτεί. Για παράδειγμα, αν ο γάμος σας έχει προγραμματιστεί να γίνει την περίοδο του χειμώνα, εύλογο είναι πως θα πρέπει να κάνετε τη δεξίωσή σας σε κλειστό χώρο.

 • Εξακριβώστε αν υπάρχει χώρος Parking, ποια είναι η χωρητικότητά του και αν μπορεί να διατεθεί ολόκληρος για τις ανάγκες της δεξίωσής σας.

 • Θα πρέπει να μάθετε αν ο υποψήφιος χώρος διαθέτει πίστα και αν παρέχει ορχήστρα ή dj ή στην περίπτωση που θέλετε να επιμεληθείτε εσείς το θέμα της μουσικής με δική σας ομάδα μουσικών ή dj’s, κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

 • Δείτε αν η όλη ατμόσφαιρα και η διακόσμηση ταιριάζει με το ύφος του γάμου σας.

 • Επιδιώξτε διακριτικά να έχετε μια, όσο το δυνατόν, πληρέστερη άποψη για το αν πληρούνται οι κανόνες υγιεινής.

 • Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει φεύγοντας να έχετε σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση για την ευγένεια και την ικανότητα του προσωπικού.

 • Δοκιμάστε το φαγητό για να έχετε ιδία άποψη για την ποιότητά του.

 • Δείτε τα μενού που διατίθενται και μην διστάσετε να ρωτήσετε αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή ή προσαρμογή σε αυτά. Επιλέξτε φαγητά «κοινής αποδοχής» και μην ξεχνάτε ποτέ τους χορτοφάγους φίλους σας.

 • Τέλος, συζητήστε το θέμα της τιμής και, γιατί όχι, διαπραγματευτείτε το!