Τα κουφέτα είναι η γλυκιά επισφράγιση κάθε μυστηρίου. Και όσο πιο νόστιμη και ιδιαίτερη είναι η γευστική αυτή λιχουδιά, τόσο πιο ευχαριστημένους θα κάνετε τους φίλους και τους συγγενείς σας με το κέρασμά σας.

Η γέμιση, η γεύση, το χρώμα αλλά και το σχήμα των κουφέτων συμβάλουν στο τελικό αισθητικό και γευστικό αποτέλεσμα, ενώ οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά μπορούν πραγματικά να καλύψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Koufeta

 

Έτσι, εκτός από τα κλασσικά λευκά κουφέτα που περιέχουν αμύγδαλο και τα οποία κυριάρχησαν επί χρόνια, υπάρχουν πλέον κουφέτα σε πρωτότυπα σχήματα, ενώ η γέμιση μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της ημέρας.

 

 

 

Σχήμα: Εκτός από το συνηθισμένο οβάλ, υπάρχουν κουφέτα πλακέ, στρογγυλά, αλλά και τα κουφέτα σε σχήμα καρδιάς. Εννοείται ότι μπορείτε σε μια μπομπονιέρα να συνδυάσετε κουφέτα σε διαφορετικά σχήματα.

 

 

 

Γέμιση: Στην κλασσική τους εκδοχή τα κουφέτα περιέχουν αμύγδαλο, ενώ υπάρχει και η εκδοχή του αμύγδαλου που έχει επικαλυφθεί με σοκολάτα. Στην αγορά όμως μπορείτε να βρείτε και άλλες επιλογές όπως κουφέτα με γέμιση φουντούκι ή σοκολάτα.

 

 

 

Γεύση: Φυσικά ο βασιλιάς της γεύσης του κουφέτου είναι η ζάχαρη με άρωμα βανίλιας. Ωστόσο, τα τελευταία κυρίως χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρωτότυπες γεύσεις φρούτων όπως το πορτοκάλι, η φράουλα, η καρύδα και το κεράσι.

 

 

 

Χρώμα: Εκτός από το κλασσικό λευκό άλλες επιλογές είναι το απαλό ροζ, ακόμα και το γαλάζιο. Ωστόσο, αν δεν καλύπτεστε από τα χρώματα αυτά και θέλετε να πρωτοτυπήσετε, μην διστάσετε να παραγγείλετε τη δική σας χρωματική επιλογή.

 

 

 

Tip: Το βάρος του κουφέτου εξαρτάται από το πόσο λεπτή ή χοντρή είναι η επίστρωση της ζάχαρης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το βάρος του κάθε κουφέτου επηρεάζει το τελικό κόστος της αγοράς τους. Με άλλα λόγια όσο πιο λεπτή είναι η επίστρωση της ζάχαρης, τόσο περισσότερα κουφέτα αγοράζετε.