Αν θέλετε το νυφικό μπουκέτο σας να είναι ξεχωριστό και απόλυτα ταιριαστό με την υπόλοιπη εμφάνισή σας,  τότε θα πρέπει να πάρετε δύο σημαντικές αποφάσεις: Αφενός θα πρέπει να διαλέξετε τα λουλούδια που θα τη δημιουργήσουν, αφετέρου θα πρέπει να καταλήξετε στο σχήμα της. Η δεύτερη απόφαση, το σχήμα του μπουκέτου που θα κρατήσετε την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας, είναι και το θέμα που θα μας απασχολήσει σε αυτό το άρθρο.

 

Anthodesmi
Οι κυριότεροι τύποι νυφικής ανθοδέσμης
Οι βασικοί τύποι νυφικής ανθοδέσμης είναι τρεις: η ανθοδέσμη καταρράκτης, η στρογγυλή ανθοδέσμη και η ανθοδέσμη που στηρίζεται στο χέρι.

 

• Η ανθοδέσμη καταρράκτης
Στον τύπο αυτό τα λουλούδια χύνονται προς τα κάτω θυμίζοντας τα νερά ενός καταρράκτη. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή ανθοδέσμη.

 
 

Η στρογγυλή ανθοδέσμη
Ανθοδέσμη σε μικρό σχήμα που περιέχει πολλά μικρά λουλούδια τα οποία είναι σφιχτά δεμένα μεταξύ τους.

Η ανθοδέσμη που στηρίζεται στο χέρι
Η ανθοδέσμη αυτή αποτελείται από λουλούδια με μακριούς μίσχους και απλώνεται κατά μήκος του χεριού. Στην περίπτωση αυτή η νύφη κρατάει το μπουκέτο της σαν μωρό.

 

Πως θα επιλέξετε
Δύο είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική επιλογή σας: ο σωματότυπός σας και ο τύπος του νυφικού σας.

 

Ανθοδέσμη ανάλογη με το σωματότυπο
Αν είστε ψηλόλιγνη: Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις πολύ μικρές ανθοδέσμες. Μια ανθοδέσμη καταρράκτης θα ήταν πολύ ταιριαστή στην εντυπωσιακή εμφάνισή σας.
Αν είστε μικροκαμωμένη: Αποφύγετε τις πολύ μεγάλες ανθοδέσμες που θα σας «κρύψουν» και επιλέξτε μια μικρή συμμετρική ανθοδέσμη.
Αν είστε ψηλή και παχουλή: Μια μεγάλη, κυκλική ανθοδέσμη θα ήταν μια πολύ ταιριαστή σύνθεση για εσάς.

 

Ανθοδέσμη ανάλογη με το στυλ του νυφικού
Αν το νυφικό σας έχει μεγάλο όγκο: Η ανθοδέσμη σας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο ύψος...ή καλύτερα στον όγκο των περιστάσεων. Επιλέξτε ένα μεγάλο και πλούσιο μπουκέτο, αλλά μην το παρακάνετε και στην ποικιλία των λουλουδιών.
Αν το νυφικό σας είναι σε ίσια γραμμή: Αποφύγετε τις επιλογές και παραμείνετε συνεπής στη φιλοσοφία του νυφικού. Μια μικρή ανθοδέσμη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.
Αν το νυφικό σας είναι πολύ στολισμένο: Διαλέξτε κάτι σχετικά απλό και όχι φανταχτερό για να αποφύγετε ένα πολύ υπερβολικό αποτέλεσμα.