Το λουλούδι του Ινδικού Ωκεανού

Λιμνοθάλασσες με γαλαζοπράσινα νερά, απέραντες αστραφτερές αμμουδιές,  τροπική βλάστηση και ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα. Χαμογελαστοί ντόπιοι που σε υποδέχονται ευγενικά, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον. Τα παραδεισένια νησιά των Μαλδίβων είναι το ιδανικότερο σκηνικό για να ζήσετε με ανεπανάληπτο τρόπο τον έρωτά σας. Το νου σας όμως. Το αιώνιο καλοκαίρι έχει αναδείξει τις Μαλδίβες σε πολύ δημοφιλή προορισμό των honeymooners, γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας αρκετά νωρίς.

 

Maldives
Παραδεισένια ομορφιά

Οι Μαλδίβες βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα και είναι ένα σύμπλεγμα 1.192 νησιών που περιβάλλονται από κοραλλιογενείς υφάλους. Από τα νησιά αυτά κατοικούνται τα 250, ενώ η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Μαλδίβων, το Μάλε, φιλοξενεί και το αεροδρόμιο της χώρας. Στο Μάλε αξίζει να επισκεφθείτε το τζαμί της Παρασκευής χωρητικότητας 5.000 ατόμων, το προεδρικό παλάτι, το εθνικό μουσείο και το παζάρι της πόλης όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να γευτείτε αμέτρητες εξωτικές γεύσεις. Στα υπόλοιπα νησιά μην περιμένετε ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος αφού το πραγματικό αξιοθέατο σε τούτη τη γωνιά του κόσμου είναι η ίδια η φύση η ομορφιά της οποίας σου κόβει την ανάσα.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πράγματα έξω από τα συνηθισμένα υπάρχουν καλά νέα: Η θάλασσα των Μαλδίβων έχει πλούσιο βυθό, γεμάτο κοράλλια και εξωτικά ψάρια γι’ αυτό και θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων. Εκτός όμως από την υποθαλάσσια δραστηριότητα, μπορείτε φυσικά να απολαύσετε κάθε είδους θαλάσσιου σπορ όπως σερφ και σκι. Η μέση θερμοκρασία των νησιών στη διάρκεια του έτους είναι 29o C. Ωστόσο, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο μπορείτε να συναντήσετε σύντομες τροπικές βροχές και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Tips για τις Μαλδίβες

  • Η γλώσσα επικοινωνίας είναι τα αγγλικά.

  • Το νόμισμα των νησιών είναι η rufiyaa.

  • Η κυρίαρχη θρησκεία είναι ο ισλαμισμός.

  • Επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από τους τουρίστες.

  • Η τιμή του νερού στα ξενοδοχεία είναι υψηλή.

  • Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν σχολές κατάδυσης.

  • Η μεταφορά στα διάφορα νησάκια γίνεται με ταχύπλοο ή υδροπλάνο.