Εάν ένας γάμος κοστίζει μύρια μυρίων, φανταστείτε πόσα θα κοστίσει ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Εν μέσω κρίσης χρέους και θέρους, σας παρουσιάζουμε για ψυχαγωγικούς κυρίως λόγους, τα… ακριβά δεσμά του γάμου των πλουσίων της γης.

Εξήντα εκατομμύρια δολάρια για έναν γάμο, ακόμη και αν ήταν το 2004, είναι πολλά, πάρα πολλά. Όχι όμως για κάποιους. Τόσο κόστισε λοιπόν ο ακριβότερος γάμος όλων των εποχών, μεταξύ του τραπεζίτη και ιδρυτή της Swordfish Investments και της κόρης του δισεκατομμυριούχου Laksmi Mittal, Vanisha Mittal, που ανέβηκαν πριν έξι χρόνια τα σκαλιά της… ευτυχίας.

 

Στις προσκλήσεις, φυσικά, ήταν «δώρο» τα αεροπορικά εισιτήρια και τα δωμάτια σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Παρισιού. Το πάρτι διήρκησε πέντε ημέρες, σε ένα πύργο του 16ου αιώνα καθώς και στις Βερσαλλίες. Άφθονη η κατανάλωση Mouton Rothchild, υπό τους ήχους των live τραγουδιών της Kylie Minogue και πολλά μα πολλά τα δώρα για τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων μία ντιζαϊνάτη τσάντα γεμάτη κοσμήματα.

 

Δεύτερος πιο ακριβός γάμος όλων των εποχών είναι αυτός του ποδοσφαιριστή Wayne Rooney και της Coleen McLoughlin, o οποίος έγινε το 2008 στο γραφικό Πορτοφίνο και κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγάλο πάρτι έγινε σε ένα γιοτ 120 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η (πληρωμένη φυσικά) διαμονή των καλεσμένων μοιράστηκε ανάμεσα στο γιοτ και σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.
Money_wedding

 

Τρίτος πιο πλούσιος γάμος όλων των ετών, ο πολύ πρόσφατος μεταξύ της κόρης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, της Chelsea Clintοn και του Marc Mezvinsky. To κόστος του, σύμφωνα με τους New York Times: 5 εκατ. δολάρια. Οι λεπτομέρειες συμπεριλαμβάνουν μία γαμήλια τούρτα αξίας 11.000 δολαρίων, ειδικά διαμορφωμένες τέντες με κλιματισμό αξίας 600.000 δολαρίων και νυφικό από την σχεδιάστρια Vera Wang.

 

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο γάμος της Liza Minnelli και του David Gest το 2002 ο οποίος κόστισε 3,5 εκατ. δολάρια. Το μενού της ψυχαγωγίας των καλεσμένων είχε μία 60μελή ορχήστρα, καθώς και τον Tony Βennet, το Stevie Wonder και τη Νatalie Cole. To ζεύγος δαπάνησε 700.000 δολάρια σε λουλούδια και 40.000 για τη γαμήλια τούρτα.

 

Το 2002 και με κόστος 3 εκατ. δολαρίων έγινε ο γάμος του Paul McCrtbey και της Ηeather Mills. Το θέμα του ήταν η Ινδία, αν και τελέστηκε στην Ιρλανδία. 145.000 κόστισαν τα λουλούδια, 150.000 τα πυροτεχνήματα και το ενοίκιο του πύργου όπου έγινε το μυστήριο ξεπέρασε τις 40.000 δολάρια.

 

Ο γάμος της Elizabeth Taylor με το Larry Fortensky το 1991, αποτελεί τον έκτο πιο ακριβό στην ιστορία αφού άγγιξε τα 2,5 εκατ. δολάρια. Συνοδός της νύφης ήταν ο Michael Jackson και το μυστήριο τελέσθηκε στην Neverland.

 

Ακολουθεί σε ίση αξία (2,5 εκατ.), ο γάμος της ηθοποιού-πρώην μοντέλου- νυν παραγωγού ταινιών, Elizabeth Hurley και του Arun Nayar το 2007, ο οποίος διήρκησε οκτώ ημέρες. Τα ιδιωτικά jet που μετέφεραν τους καλεσμένους από το κάστρο στο Gloucestershire στο Umaid Bhawan Palace της Ινδίας, κόστισαν 300.000 δολάρια, η γαμήλια τούρτα πάνω από 10.000 δολάρια και η διαμονή των καλεσμένων ξεπέρασε τα 100.000 δολάρια.

 

Περί τα 2 εκατ. δολάρια κόστισε ο γάμος του Tom Cruise και της Katie Holmes το 2006, ο οποίος έγινε σε ένα κάστρο του 15ου αιώνα, λίγο έξω από τη Ρώμη. Οι καλεσμένοι «κόστισαν» 900.000 σε αεροπορικά εισιτήρια και σε διαμονή, ενώ οι 300 φιάλες κρασιού ξεπέρασαν τα 300.000 δολάρια σε κόστος.

 

Με μόλις 150 καλεσμένους έγινε ο γάμος της Christina Aguilera και του Jordan Bratman, όμως κόστισε 2 εκατ. δολάρια, ενώ δέκατος και πιο… φτωχός (!) είναι αυτός του Michael Dοuglas και της Catherine Zeta-Jones το 2005, με μόλις 1,5 εκατ. δολάρια κόστος. Στα highlights της τελετής, η τιάρα της νύφης γεμάτη διαμάντια (κόστος: 300.000 δολάρια) και το Christian Lacroix νυφικό της (κόστος: 140.000 δολάρια).

 

 

 

Πηγή: http://www.reporter.gr

 

03-08-2010