Λαμπάδες

Απαραίτητο στοιχείο της τελετής, οι λαμπάδες δεσπόζουν στο χώρο του μυστηρίου γι’ αυτό και πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τον υπόλοιπο στολισμό.  CandleΣτην πρώτη τους μορφή ήταν απλώς δυο μεγάλα λευκά κεριά χωρίς στολίδια. Με το πέρασμα των χρόνων, πάντως, τα κεριά επενδύθηκαν με διάφορα υφάσματα, λουλούδια και φιόγκους. Ειδικά στη δεκαετία του 1980, ως υφάσματα λαμπάδων χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο λευκά είδη με χρηστική αξία. Σήμερα, πολύ συχνά βλέπουμε τη θέση της λαμπάδας να παίρνουν μοντέρνα φωτιστικά δαπέδου, τα οποία στη συνέχεια οι νεόνυμφοι εντάσσουν στη διακόσμηση του νέου τους σπιτιού. 

 

Το τούλι, το σατέν και η δαντέλα είναι τα πιο παραδοσιακά υλικά διακόσμησης των λαμπάδων γι’ αυτό και αποτελούν μια σίγουρη (άλλοι θα την έλεγαν και συντηρητική) επιλογή. Τη διακόσμηση συμπληρώνουν φιόγκοι, κορδέλες και φυσικά λουλούδια.
Τα άνθη μπορούν από μόνα τους να λειτουργήσουν ως υπέροχα, φρέσκα και δροσερά στολίδια και να συνδυαστούν αρμονικά με τη νυφική ανθοδέσμη και τα υπόλοιπα στοιχεία του ανθοστολισμού.
Πρωτότυπα σχέδια
Μια ακόμα πρωτότυπη επιλογή λαμπάδας είναι η χειροποίητες. Η μίξη διαφορετικών χρωμάτων κεριού και η χρήση άλλων υλικών που μπαίνουν συνήθως μέσα στο κερί, όπως είναι τα αποξηραμένα λουλούδια, διάφορα φρούτα, γυαλιά και βότσαλα, δίνουν σίγουρα μια ιδιαίτερη νότα στο σκηνικό της πιο χαρούμενης ημέρας της ζωής σας.