Η γαμήλια τούρτα

Η κοπή της γαμήλιας τούρτας από τους νεόνυμφους είναι σαφώς μια πολύ εντυπωσιακή στιγμή της δεξίωσης  που όλοι οι προσκεκλημένοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Είναι η ώρα που θα σταθείτε δίπλα-δίπλα και θα ταΐσει ο ένας τον άλλον, ευχόμενοι η κοινή ζωή σας να είναι τόσο γλυκιά και όμορφη όσο το γλύκισμα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Η γαμήλια τούρτα σας θα πρέπει να συνδυάζει εντυπωσιακή εμφάνιση και υπέροχη γεύση. Γι' αυτό και η επιλογή του σωστού επαγγελματία είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Πριν προχωρήσετε στην παραγγελία θα πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή συζήτηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος ώστε να ξεκαθαριστούν όλα τα πρακτικά θέματα. Αυτά είναι μερικά tips που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, τόσο στο ψάξιμο για το σωστό ζαχαροπλαστείο, όσο και στην τελική παραγγελία:

Wedding_Cake

 

 • Για να επιλέξετε ζαχαροπλαστείο, μια καλή ιδέα είναι να ρωτήστε όλους τους φίλους σας που παντρεύτηκαν σχετικά πρόσφατα αν έμειναν ικανοποιημένοι από το ζαχαροπλαστείο που επέλεξαν. Ένας επαγγελματίας που έχει περάσει με επιτυχία τις «εξετάσεις» ενός προηγούμενου γάμου, σίγουρα έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 • Ένα ζαχαροπλαστείο με μεγάλη πείρα είναι σαφώς μια πιο σίγουρη επιλογή από κάποιο άλλο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα.

 • Οι σωστοί επαγγελματίες διατηρούν φωτογραφικό άλμπουμ με γλυκίσματα που έχουν παρασκευάσει στο παρελθόν. Ζητήστε να τα δείτε για να πάρετε ιδέες για τη δική σας τούρτα.

 • Ζητείστε από τον υπεύθυνο του καταστήματος να σας δώσει ιδέες για τη γεύση, το σχήμα και τη διακόσμηση. Αν έχετε ήδη στο νου σας κάτι, μην διστάσετε να τον ρωτήσετε αν μπορεί να το παρασκευάσει.Wedding_Cake_smile

 • Ένας καλός επαγγελματίας θα σας δώσει να δοκιμάστε δείγματα από τις δημιουργίες του, αλλά και από τις διάφορες γεύσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως π.χ. το γλάσο. Αυτός είναι και ο πιο εγγυημένος τρόπος για να καταλάβετε αν σας ικανοποιεί η δουλειά του ή όχι. Μόνο προσέξτε μην το παρακάνετε με τις δοκιμές και ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα.

 • Εννοείται ότι η εποχή του γάμου σας σε ένα βαθμό επηρεάζει την επιλογή της γαμήλιας τούρτας. Για παράδειγμα, αν ο γάμος σας γίνεται καλοκαίρι μια τούρτα παγωτό θα είναι μια υπέροχη ιδέα.

 • Η παραγγελία της τούρτας θα πρέπει να γίνει 1-2 μήνες πριν το γάμο.

 • Όσον αφορά στους «ορόφους» της τούρτας, ο αριθμός τους σίγουρα θα κριθεί από τον αριθμό των καλεσμένων σας. Θα πρέπει να υπολογίζεται ότι σε κάθε 8-10 καλεσμένους αντιστοιχεί περίπου ένα κιλό τούρτα. Ρωτήστε το ζαχαροπλάστη σας τι κομμάτι υπολογίζει για κάθε καλεσμένο, για να κάνετε σωστά τους υπολογισμούς σας και να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι.

 • Η τούρτα σας θα πρέπει να είναι φρέσκια, δηλαδή να έχει παρασκευαστεί μια μέρα πριν το γάμο. Ξεκαθαρίστε το. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

 • Επιβεβαιώστε τον τρόπο που γίνεται η χρέωση (με το κιλό;)

 • Καταγράψτε μαζί με τον επαγγελματία όλα όσα έχετε συμφωνήσει σχετικά με τη γεύση, το βάρος, τη διακόσμηση, την υποχρέωση παράδοσης στο χώρο της δεξίωσης και φυσικά την τιμή. Ως γνωστόν, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, και τους καλούς επαγγελματίες εν προκειμένω...