Η φωτογράφηση γάμων, είναι ένας τομέας στον οποίο ειδικεύονται πολλοί φωτογράφοι ανά τον κόσμο. Με το ίδιο αντικείμενο ασχολούνται οι περισσότεροι Έλληνες φωτογράφοι.  Το τοπίο αυτό γίνεται ακόμη πιο συγκεχυμένο, αν εξετάσουμε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, την οργάνωση, την επαγγελματική κατάρτιση, την αισθητική αντίληψη, καθώς και το κοστολόγιο, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα τη φωτογραφία γάμου.

Aisthitiki_tou_GamouΩς έχουν τα πράγματα, ένα μέρος του έργου που λέγεται γάμος αναλαμβάνεται από εμπειρικούς φωτογράφους, που έχουν προσκολληθεί στην ίδια σταθερή συνταγή και τακτική καταγραφής που είναι σχεδόν πάντα "εκκλησιοκεντρική" και τεχνικά... μέτρια.
Ακόμη και αν η τεχνική προσέγγιση έχει ξεφύγει πια από το φορητό φλας που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του, και έχει υιοθετήσει πιο άρτιους φωτισμούς με πολλαπλά στούντιο φλας, η  θεματική δεν αλλάζει. Συμβαίνει πολύ συχνά  το 90% των λήψεων να πραγματοποιούνται μέσα στην εκκλησία, όπου ο φωτογράφος απλά καταγράφει διαδοχικές εικόνες τη μία μετά την άλλη, χωρίς ευρηματική τεχνική και τις ίδιες επαναλαμβανόμενες οπτικές γωνίες. Εξ άλλου ο περιορισμένος χώρος και το ίδιο το θρησκευτικό περιβάλλον δεν αφήνει ιδιαίτερη ελευθερία κινήσεων, οπότε το ύφος του ενός γάμου αναγκαστικά αντιγράφει τον προηγούμενο. Αρκεί να ανοίξουμε μερικά άλμπουμ φίλων και γνωστών, που ανέβηκαν τα τελευταία χρόνια τα σκαλιά της εκκλησίας, για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές.
Οι δε τιμές έχουν μεγάλες μεταπτώσεις και όταν γίνονται υπερβολικά χαμηλές είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς καμία ιδιαίτερη αισθητική  ευαισθησία.