Ναι φυσικά το παραδοσιακό λευκό είναι το πρώτο χρώμα που έρχεται στο μυαλό κάθε γυναίκας όταν μιλάμε για χρώμα νυφικού.

 Παρόλα αυτά όμως, η επιλογή του χρώματος που θα φορέσετε την πιο όμορφη ημέρα της ζωή σας δεν μπορεί να γίνει αβασάνιστα. Το χρώμα των μαλλιών και φυσικά το χρώμα της επιδερμίδας σας είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη αφού στην πραγματικότητα σας «οδηγούν» σε συγκεκριμένα χρώματα και σας «απομακρύνουν» από άλλα.

 

 


Βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας

Για να καταλήξουμε στα χρώματα που σας ταιριάζουν θα πρέπει αρχικά να προσδιορίσουμε τον τύπο της επιδερμίδας σας: Παρατηρήστε τις φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σας. Αν το χρώμα τους είναι μπλε, τότε ο τόνος του δέρματός σας είναι ψυχρός. Αντίθετα, αν το χρώμα τους είναι πράσινο, έχετε θερμό τύπο δέρματος. Μια ακόμα ένδειξη για τον τύπο του δέρματός σας είναι η αντίδρασή του στον ήλιο. Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη και καίγεται εύκολα, τότε ο τόνος της είναι ψυχρός. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή μαυρίζετε εύκολα και χωρίς προβλήματα, ο τόνος της είναι θερμός.

Ψυχρός τόνος επιδερμίδας
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα δείχνετε καταπληκτική φορώντας ένα νυφικό σε καθαρό λευκό, σε ψυχρό λευκό αλλά και σε ασημί λευκό. Επίσης θα δείχνετε υπέροχη με ένα νυφικό σε παστέλ αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα το ροζ, το λιλά, το βεραμάν, το γαλάζιο και το λεμονί. Άλλες πολύ όμορφες επιλογές για σας είναι το δαμασκηνί, το βιολετί αλλά και το πράσινο του ζαφειριού.

Θερμός τόνος επιδερμίδας
Αν τόνος του δέρματός σας είναι θερμός, θα δείχνετε εκθαμβωτικές επιλέγοντας το καθαρό λευκό, το σαμπανιζέ, το ζαχαρί, το εκρού, το ιβουάρ, ενώ οι χρυσαφιές και οι χάλκινες ανταύγειες σε συνδυασμό με ένα γήινο χρώμα θα σας τονίσουν ιδιαίτερα. Αν θελήσετε να επιλέξετε ένα πιο σκούρο χρώμα, πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να φορέσετε ένα πράσινο σε φωτεινούς τόνους ή ένα βαθύ πορτοκαλί.