Την ημέρα του γάμου σας η μεγάλη πρωταγωνίστρια θα είστε εσείς και τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα πάνω σας.  Και φυσικά το στοιχείο εκείνο της εμφάνισής σας που θα παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι το νυφικό. Οι αμέτρητες προτάσεις σε σχέδια, χρώματα και υφάσματα σίγουρα δεν κάνουν εύκολη την επιλογή νυφικού, κάνουν όμως απολαυστική την εμπειρία της αναζήτησης του! Διαβάστε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε έξυπνα και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σας, όπου το κέντρο του κόσμου θα είστε εσείς και μόνο εσείς.


Αποφασίζω για το budget

 
 • Η πρώτη μεγάλη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι το ποσό που είστε διατεθειμένη να πληρώσετε για να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το νυφικό σας. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείτε σε τι βαθμό θα δεχθείτε να αποκλίνετε από τον προϋπολογισμό σας στην περίπτωση που βρεθείτε μπροστά στο νυφικό των ονείρων σας και το ερωτευτείτε κεραυνοβόλα!

 

Μαθαίνω τις τάσεις της μόδας

 
 • Στη συνέχεια θα πρέπει να επιδοθείτε στη μελέτη! Μια μέλλουσα νύφη που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να ξέρει τα πάντα για τις τελευταίες τάσεις στη μόδα των νυφικών. Αυτό θα το καταφέρετε μπαίνοντας σε sites και περιοδικά με σχετική θεματολογία και φυσικά στις ιστοσελίδες των ίδιων των νυφικών οίκων και των σχεδιαστών. Εκεί θα δείτε τι προτείνουν και λαμβάνοντας υπόψη την εποχή που γίνεται ο γάμος, την τοποθεσία της τελετής και τον σωματότυπό σας, σιγά-σιγά θα σχηματίστε μια άποψη για το πως περίπου θα θέλατε να μοιάζει το δικό σας νυφικό. Εδώ θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο το νυφικό σας να έχει συγκεκριμένο ύφος, για παράδειγμα να είναι εποχής, ενώ άλλες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε έχουν να κάνουν με το ύφασμα, το μήκος, τη γραμμή, το ντεκολτέ, τα μανίκια.

 • Τυπώστε ή κόψτε φωτογραφίες νυφικών που σας έχουν κάνει εντύπωση και φτιάξτε ένα μικρό άλμπουμ που θα χρησιμεύσει πολύ ως οδηγός όταν με το καλό θα μπείτε στη διαδικασία της αναζήτησης νυφικού στους σχετικούς οίκους. Στο σημείο αυτό μην αποκλείσετε κάποιον τύπο νυφικού. Κάθε πρόταση αξίζει μια ευκαιρία και μόνο δοκιμάζοντας μπορείτε να πείτε ότι όντως απορρίπτεται ένα νυφικό.

 

Κλείνω ραντεβού έχοντας εξασφαλίσει μια δεύτερη γνώμη

 
 • Οι περισσότεροι οίκοι δουλεύουν με ραντεβού. Κλείστε λοιπόν την ημερομηνία που σας βολεύει έχοντας εξασφαλίσει ότι θα έχετε μαζί σας ένα ακόμα πρόσωπο, του οποίου εμπιστεύεστε το γούστο και το οποίο σας ξέρει αρκετά καλά.

 • Οφείλετε να επισκεφθείτε αρκετούς οίκους και να κάνετε πολλές δοκιμές μέχρι να βρείτε το τέλειο νυφικό. Μη φοβάστε, η διαδικασία είναι ούτως ή άλλως υπέροχη, αρκεί να μην το παρακάνετε: Αποφύγετε να επισκεφθείτε πάνω από δύο οίκους μέσα στην ίδια ημέρα γιατί αλλιώς δεν θα μπορείτε να θυμάστε όλα τα νυφικά που έχετε δοκιμάσει.

 

Δοκιμάζω, παρατηρώ, ρωτώ τα πάντα

 
 • Κατά την επίσκεψή σας στους οίκους νυφικών καλό θα είναι να μην είστε τελείως απεριποίητη. Φροντίστε τα μαλλιά σας και μακιγιαριστείτε ελαφρά.

 • Στις δοκιμές θα συνειδητοποιήσετε εξάλλου, ότι έχει μεγάλη σημασία ο σωματότυπός σας από τον οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η γραμμή του νυφικού και ο τόνος της επιδερμίδας σας που θα σας οδηγήσει σε συγκεκριμένα χρώματα.

 • Κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι δυστυχώς είναι λίγες οι γυναίκες που μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε νυφικό επιθυμήσουν. Προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας αντικειμενικά και μην του χαριστείτε αν είναι φανερό ότι κάτι δεν σας πηγαίνει.

 • Ακόμα να θυμάστε πως τα νυφικά φυσικά και επιδέχονται μετατροπές, αλλά όσο πιο πολλές είναι αυτές τόσο ακριβό γίνεται το νυφικό και μακραίνει φυσικά και ο χρόνος παράδοσής του.

 • Στις πρόβες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας τα νυφικά σας παπούτσια, ένα σουτιέν στράπλες και καλσόν.

 • Παρατηρήστε τα πάντα στο κάθε νυφικό που δοκιμάζετε: τη γραμμή του, το χρώμα του, το υλικό του, το ράψιμό του. Αισθανθείτε το. Πώς νοιώθετε όταν το φοράτε; Σας εκφράζει; Νοιώθετε άνετα;

 • Κάθε απορία που σας περνά από το μυαλό πρέπει να απαντηθεί πριν φύγετε από τον οίκο νυφικών. Τι ύφασμα είναι αυτό; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά του; Με τι αξεσουάρ μπορεί να συνδυαστεί; Και φυσικά μην ξεχάσετε να ενημερωθείτε για τους όρους ενοικίασης ή πώλησης του νυφικού, τους οποίους βεβαίως μπορείτε να τους ζητήσετε και τυπωμένους.

 • Δοκιμάζοντας νυφικά δοκιμάζετε παράλληλα και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων που σας εξυπηρετούν. Είναι απαραίτητο να δείχνουν και να φέρονται ως επαγγελματίες. Να σας εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και ότι θα είναι συνεπείς με τους χρόνους τους.

 • Στο τέλος κάθε επίσκεψης κρατήστε σημειώσεις για τα νυφικά που είδατε και την εντύπωση που σας άφησαν.

 

Η ιδανική επιλογή

 
 • Πότε μια γυναίκα ξέρει ότι η επιλογή που κάνει είναι η καλύτερη; Οι ειδικοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: Κάθε γυναίκα όταν βρεθεί μπροστά στο ιδανικό για εκείνη νυφικό, το αισθάνεται βαθιά μέσα της· θα’ λεγε κανείς πως το ερωτεύεται. Αν λοιπόν νοιώσετε έτσι δοκιμάζοντας ένα νυφικό, τότε η αναζήτηση ιδανικού νυφικού έχει τελειώσει...