Ομορφιά

Η αυτοκρατορία των αισθήσεων

Κάποιος έχει πει ότι το κόκκινο κραγιόν είναι για τη γυναικεία τσάντα ότι είναι το μαύρο φόρεμα για την γκαρνταρόμπα μας. Απλά must! Αγαπάμε λοιπόν το κόκκινο κραγιόν για αμέτρητους λόγους και κυρίως γιατί είναι το μαγικό ραβδάκι που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μεταφορτώσει μια συνηθισμένη γυναίκα σε θεά! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το κόκκινο κραγιόν ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα! Ωστόσο, και ακριβώς επειδή τα αποτελέσματά του είναι...εκρηκτικά, πρέπει να το διαλέγουμε και να χρησιμοποιούμε με μεγάλη προσοχή. Αυτά είναι 10 tips που θα σας βοηθήσουν να το φορέσετε σωστά:

 

kokkino_kragion

 1.   Η απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να «πηγαίνει» με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Έτσι λοιπόν, τα πολύ κόκκινα κραγιόν ταιριάζουν απόλυτα με τα ανοιχτά δέρματα, ενώ στα πιο σκούρα δέρματα ταιριάζουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις.

 2. Αν έχετε λεπτά χείλη καλό θα ήταν να αποφύγετε τις σκούρες κόκκινες αποχρώσεις.

 3. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν πράγματι σας ταιριάζει μια απόχρωση είναι να δοκιμάστε το κραγιόν πάνω στα χείλη σας. Βέβαια, για ευνόητους λόγους κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει κι έτσι οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν ένα νέο προϊόν τραβώντας μια γραμμή χρώματος στην ανάποδη της παλάμης τους ή στο εσωτερικό του καρπού. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το χρώμα του κραγιόν είναι διαφορετικό όταν εφαρμόζεται πάνω στα χείλη. Για να έχετε μια πιο πιστή εικόνα του χρώματος του κραγιόν δοκιμάστε το στις άκρες των δαχτύλων σας. Η απόχρωση της επιδερμίδας σε αυτό το σημείο προσομοιάζει με αυτή που έχουν τα χείλη.

 4. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε στο ποια απόχρωση σας ταιριάζει τελικά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξτε αυτή που σας τράβηξε πρώτη την προσοχή. Αρκετοί makeup artists υποστηρίζουν ότι τα χρώματα που μας έλκουν πρώτα είναι και αυτά που μας ταιριάζουν περισσότερο.

 5. Μια ακόμα απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι αν το νέο κόκκινο κραγιόν σας θα είναι glossy ή ματ. Τα glossy κραγιόν δημιουργούν ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, αλλά, από την άλλη, τα ματ κραγιόν δεν φθείρονται τόσο εύκολα.

 6. Όταν επιλέγετε να φορέσετε ένα κόκκινο κραγιόν θα πρέπει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας να είναι σχετικά διακριτικό. Φροντίστε να είστε συγκρατημένες στο βάψιμο των ματιών αλλά και στην εφαρμογή του ρουζ. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αποφύγετε το eyeliner και να χρησιμοποιήσετε μόνο μάσκαρα.

 7. Κατά την εφαρμογή, χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών ­–ιδιαίτερα αν έχετε λεπτά χείλη–, γιατί θα σας βοηθήσει να τα «γεμίσετε».

 8. Να είστε απολύτως ακριβής όταν βάφετε τα χείλη σας, γιατί το κόκκινο κραγιόν δεν συγχωρεί λάθη.

 9. Αν διστάζετε ή αν ντρέπεστε να φορέσετε ένα κατακόκκινο κραγιόν, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα πιο διακριτικό κόκκινο, ώστε να μεταβείτε σιγά-σιγά σε εκείνο το κόκκινο, που πάντα θέλατε, αλλά δεν τολμάτε να φορέσετε.

 10. Αν δεν έχετε συνηθίσει να φοράτε πολύ έντονα κραγιόν δώστε στον εαυτό σας το χρόνο για να συνηθίσει τη νέα του εμφάνιση. Κοιταχτείτε αρκετά στον καθρέφτη ώστε να προσαρμοστείτε στη νέα σας εικόνα και να μπορέσετε να την υποστηρίξετε.

Μικροί κανόνες για όμορφο δέρμα

 

Οι δουλειές του σπιτιού αλλά και η εργασία καταπονούν τα χέρια μας και το δέρμα μας σταδιακά αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της φθοράς και του χρόνου.  Η συχνή επαφή με το νερό εξάλλου ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ η έκθεση στον ήλιο και το κρύο λειτουργούν επίσης βλαπτικά στη γενικότερη εικόνα των άκρων μας. Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να προσέχουμε τα χέρια μας και να εφαρμόζουμε καθημερινά ορισμένους κανόνες που συμβάλουν στην προστασία και στη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Hand_cream

 

 • Χρησιμοποιούμε καθημερινά μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών. Την απλώνουμε στο δέρμα μας κάθε φορά που αισθανόμαστε την ανάγκη για ενυδάτωση ή προστασία.

 • Έχουμε πάντα μια κρέμα νυκτός για τα χέρια στο κομοδίνο, την οποία εφαρμόζουμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε. Η κρέμα αυτή επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή φθορά που έχουν υποστεί τα άκρα μας. Η απορρόφηση γίνεται πιο αποτελεσματικά αν, αφού απλώσουμε την κρέμα, φορέσουμε γάντια (βαμβακερά ή μιας χρήσεως), που θα μείνουν στα χέρια μας σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 • Όταν πλένουμε τα χέρια μας, το νερό δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ καυτό, γιατί και στις δυο περιπτώσεις η επιδερμίδα αφυδατώνεται.

 • Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας τα αλείφουμε με θρεπτικό λάδι. Μάλιστα εφαρμόζουμε το λάδι ενώ τα χέρια είναι ακόμα υγρά γιατί τότε η επιδερμίδα τρέφεται καλύτερα.

 • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τα οικιακά απορρυπαντικά με γυμνά χέρια. Αντιθέτως, κάθε φορά που πλένουμε ή καθαρίζουμε πρέπει να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε πλαστικά γάντια. Οι φθορές που επιφέρουν στα άκρα μας είναι σοβαρές, παρότι δεν φαίνονται και επιπλέον λειτουργούν αθροιστικά.

 • Όταν ο καιρός είναι κρύος φοράμε πάντα γάντια και το καλοκαίρι, όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, φοράμε πάντα αντηλιακό.

 • Η επιδερμίδα των χεριών χρειάζεται και αυτή απολέπιση. Έτσι, χρησιμοποιούμε ένα προϊόν απολέπισης μια φορά την εβδομάδα.

 

Τα φρύδια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την έκφραση του προσώπου μας και τονίζουν το βλέμμα μας.  Έτσι η αποτρίχωση των φρυδιών πρέπει να γίνεται σωστά γιατί αλλιώς είναι πιθανόν να αλλοιώσουμε το σχήμα τους, να τα κοντύνουμε υπερβολικά ή να τα «αδειάσουμε». Αυτοί είναι κάποιοι απλοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε όταν βγάζουμε τα φρύδια μας:

 

 

 

brows

 • Ξεκινήστε την επιχείρηση «αποτρίχωση» αμέσως μετά το τέλος του ντους γιατί τότε οι τρίχες είναι πιο μαλακές. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να απλώσετε πάνω στο κομμάτι δέρματος που θα αποτριχώσετε μια ενυδατική κρέμα που θα μαλακώσει τις τρίχες. Κάποιες γυναίκες, πριν βγάλουν τα φρύδια τους, βάζουν πάνω τους λίγο πάγο περιορίζοντας έτσι τον πόνο.

 • Διαλέξτε ένα καλό τσιμπιδάκι το οποίο θα έχει κατά προτίμηση πλάγιο τελείωμα.

 • Καλό θα είναι να διατηρήσετε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας και απλώς να το τελειοποιήσετε ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

 • Με το τσιμπιδάκι πιάστε την τρίχα όσο γίνεται πιο κοντά στη ρίζα της και τραβήξτε την σύμφωνα με τη φορά της και όχι κόντρα.

 • Μην αφαιρείτε ποτέ τρίχες από την πάνω πλευρά των φρυδιών.

 • Αρχίστε το βγάλσιμο από την περιοχή μεταξύ των φρυδιών και συνεχίστε στα τόξα τους.

 • Τραβάτε τις τρίχες μια-μια και ποτέ όλες μαζί.

 • Αν υπάρχουν τρίχες που περισσεύουν προς το τόξο αλλά δεν θέλετε να τις αφαιρέσετε γιατί φοβάστε ότι θα «αδειάσετε» το φρύδι, κόψτε τις με ένα ψαλιδάκι στο μήκος που θέλετε.

 • Μπορείτε να γεμίσετε τα εσωτερικά κενά των φρυδιών χρησιμοποιώντας ένα μολυβάκι κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

 • Το φρύδι αρχίζει και τελειώνει στο σωστό σημείο όταν: Η άκρη της εσωτερικής γωνίας του φρυδιού, η εσωτερική γωνία του ματιού και η άκρη του ρουθουνιού της μύτης βρίσκονται στην ίδια νοητή ευθεία. Αντίστοιχα το τέλος του φρυδιού, η εξωτερική γωνία του ματιού και το ρουθούνι της μύτης πρέπει να βρίσκονται επίσης σε μια ίδια νοητή ευθεία.

 • Όταν τελειώσετε ελέγξτε αν τα φρύδια σας έχουν το ίδιο σχήμα και μήκος.

 

 

 

Το μακιγιάζ που θα κάνετε την ημέρα του γάμου σας θα συμβάλει πάρα πολύ στην τελική σας εικόνα.  Γι αυτό και είναι ένα ακόμα θέμα που απαιτεί να ασχοληθείτε μαζί του αρκετά νωρίς και να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή. Χωρίς αμφιβολία το μακιγιάζ είναι τέχνη και γι αυτό θα ήταν καλύτερα να το αφήσετε στα χέρια των ειδικών που γνωρίζουν καλά πως να αναδείξουν την ομορφιά σας. Αυτά είναι μερικά γενικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια σωστή προετοιμασία και να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για ένα άψογο μακιγιάζ:

 

   Makigiaz
 • Για αρκετούς μήνες πριν το γάμο αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και παράλληλα αρχίστε να περιποιείστε το δέρμα σας εντατικά. Να κοιμάστε καλά και να μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

 • Αν δεν έχετε υπόψη σας κάποιον makeup artist, ρωτήστε τις φίλες σας που παντρεύτηκαν πρόσφατα για να σας συστήσουν κάποιον.

 • Κάντε μια πρόβα στο μακιγιάζ τουλάχιστον έναν μήνα πριν τη μεγάλη ημέρα.

 • Φωτογραφήστε το νυφικό σας και δώστε τη φωτογραφία στον makeup artist. Η εικόνα του νυφικού θα τον βοηθήσει να καταλήξει στα χρώματα και στο γενικότερο στυλ του μακιγιάζ.

 • Περιγράψτε του το χτένισμά σας για να προσαρμόσει τις επιλογές του σε αυτό.

 • Πείτε στον ειδικό πως φαντάζεστε εσείς το μακιγιάζ σας. Αν για παράδειγμα δεν προτιμάτε το έντονο βάψιμο, σίγουρα θα νοιώθετε παράξενα κάνοντας ένα βαρύ μακιγιάζ την ημέρα του γάμου σας. Συζητήστε το και βρείτε τη χρυσή τομή!

 

Χαμογελάστε με αυτοπεποίθηση

 

Το κατάλευκο χαμόγελο είναι ένα από τα πλέον ακαταμάχητα στοιχεία της εμφάνισής μας.  Μια σειρά από υγιή και λευκά δόντια μαγνητίζει το βλέμμα και μας προσδίδει αφοπλιστική γοητεία. Δυστυχώς, το πέρασμα του χρόνου και οι κακές συνήθειες, όπως ο καφές και το τσιγάρο, αλλοιώνουν το χρώμα των δοντιών μας που χάνουν τη λευκότητά τους. Ευτυχώς, η σύγχρονη οδοντιατρική έχει αναπτύξει ασφαλείς μεθόδους που επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μας και μάλιστα πιο λευκό και πιο όμορφο από ποτέ. Η ημέρα του γάμου σας είναι ίσως η μέρα που θα χαμογελάσετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα χαμόγελα θα καταγραφούν για πάντα μέσω του φωτογραφικού φακού. Αν λοιπόν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πάντες και για πάντα με το κατάλευκο χαμόγελό σας, τότε η λεύκανση μπορεί να είναι η λύση...

 

 

 


Οι τεχνικές της λεύκανσης
Οι τεχνικές λεύκανσης είναι τρεις και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιβλέπονται από οδοντίατρο. Ειδικότερα, η πρώτη τεχνική είναι η λεύκανση που γίνεται στο οδοντιατρείο, η δεύτερη είναι η λεύκανση που γίνεται στο σπίτι και η τρίτη είναι ένας συνδυασμός των δύο αυτών τεχνικών.

 

Teeth

 

Λεύκανση στο οδοντιατρείο
Στην περίπτωση αυτή, η λεύκανση γίνεται αποκλειστικά στο οδοντιατρείο από το γιατρό σας και ενδείκνυται για την περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Καθώς το υλικό που χρησιμεύει για τη λεύκανση απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με τα ούλα σας, ο γιατρός θα τα απομονώσει και θα απλώσει το λευκαντικό ζελέ πάνω στα δόντια σας. Μετά από 15 – 30 λεπτά θα το αφαιρέσει προσεκτικά. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και απαιτούνται μία με δύο επισκέψεις στο ιατρείο.     

 


Λεύκανση στο σπίτι

Η τεχνική αυτή γίνεται κατ’ οίκον από εσάς τους ίδιους με ειδικά μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) τα οποία θα έχει κατασκευάσει ειδικά για εσάς ο οδοντίατρός σας. Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού θα τοποθετείτε το ειδικό λευκαντικό ζελέ στα μασελάκια και θα τα φοράτε για αρκετές ώρες. Στην τεχνική αυτή χρειάζεται προσοχή ώστε το λευκαντικό υλικό να μην έρθει σε επαφή με τα ούλα σας. Η διαδικασία διαρκεί 5 – 7 ημέρες και, όταν ολοκληρωθεί, θα πρέπει να γίνει έλεγχος του αποτελέσματος από τον οδοντίατρό σας.

 

 

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε:

 • Οι γιατροί βεβαιώνουν ότι η λεύκανση που γίνεται από οδοντίατρο είναι απόλυτα ασφαλής και δεν αφαιρεί οδοντική μάζα.

 • Αν επιλέξετε την μέθοδο της λεύκανσης στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ειδικά μασελάκια θα εμποδίζουν κάπως την ομιλία σας στη διάρκεια που θα τα φοράτε.

 • Οι λευκαντικοί παράγοντες δεν επηρεάζουν καθόλου το χρώμα στα ξένα σώματα που υπάρχουν στο στόμα. Αν λοιπόν έχετε σφραγίσματα, θήκες, γέφυρες κλπ, και επιθυμείτε να έρθουν όλα στο ίδιο χρώμα θα πρέπει να τα αλλάξετε.

 • Το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει από στόμα σε στόμα καθώς η πάστα του δοντιού παίζει καθοριστικό ρόλο.

 • Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που υπόσχονται λεύκανση χωρίς πρώτα να έχουμε ζητήσει τη συμβουλή τους.

 • Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο. Το πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά της εξαρτάται από το κάθε άτομο και από τις «κακές» συνήθειές του (κάπνισμα κλπ.). Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα της λεύκανσης διατηρείται έως και δύο χρόνια. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πάντως, όταν χρειαστεί, να επαναλάβετε τη διαδικασία σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

 • Δεν αντιμετωπίζονται όλες οι δυσχρωμίες με τη μέθοδο της λεύκανσης. Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα εκτιμήσει το πρόβλημα και θα σας πει κατά πόσο διορθώνεται ή όχι.

 • Η λεύκανση δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε παιδιά καθώς το σμάλτο τους είναι πολύ ευαίσθητο.

 • Η λεύκανση με όποια μέθοδο και αν γίνει είναι τελείωσης ανώδυνη. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά της είναι πιθανό να παρουσιαστούν ορισμένα μικροπροβλήματα όπως μια ευαισθησία στο κρύο και το ζεστό η οποία όμως δεν είναι μόνιμη ή ένας ερεθισμός των ούλων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνετε τον οδοντίατρό σας.